Economisește bani – primul pas spre abundența financiară!

Banii n-aduc fericirea, dar o întrețin! Nu este de ajuns să ai un loc de muncă și un salariu decent, să te descurci, să exiști! Dacă vrei să te bucuri de libertate financiară și de siguranță financiară trebuie SĂ VREI SĂ TRĂIEȘTI și să crezi că MERIȚI SĂ TRĂIEȘTI ABUNDENȚA FINANCIARĂ!

Am fost învățați să economisim bani? Nu prea! Încă de pe vremea comunismului am trăit de pe o zi pe alta. Am fost învățați, educați și îndoctrinați că este de ajuns să supraviețuim. Însă spune-mi tu, dragă cititor, te simți împlinit știind că poți asigura familiei tale doar mâncarea de pe masă și achitarea facturilor lunare? Este de ajuns pentru a te simți fericit și mândru de tine însuți?!

Abundența financiară este posibilă și pentru tine!

Sigur că nu. Orice om își dorește mai mult și mai bine. Dacă ar putea, ar oferi familiei lui TOTUL. Însă nu oricine reușește să se îmbogățească, nu-i așa?! Pentru unii dintre noi abundența financiară nici măcar nu este un obiectiv. Și știi de ce? Pentru că am fost setați să credem că banul este ochiul dracului. Că oamenii bogați sunt cei mai răi. Că oamenii cu avere sunt corupți. În plus, ni s-a spus că banul se câștigă greu și că este nevoie de multă trudă pentru a avea mai mulți bani. În realitate nu truda este problema, ci educația financiară pe care nu o avem și pe care nu ne-o predă nimeni.

Nu este așa, dragul meu cititor. Banii nu sunt nici buni și nici răi. Reprezintă un instrument. Bun sau rău este doar modul în care folosești bani. Banii amplifică personalitatea și caracterul omului. Dacă bogatul, în esență, este un om bun, acesta va deveni un filantrop și-și va dedica viața acțiunilor caritabile. Dacă bogatul, în esență, este un om rău, acesta va sfârși în condiții tragice, împreună cu toți banii lui.

Scoate-ți din minte ideea că banii sunt răi. Nu trebuie să îți înfrânezi potențialul. Nu trebuie să îți fie rușine să vrei să te îmbogățești. Nu trebuie să te temi de gura lumii. Trebuie să îți urmezi dorința: aceea de a te bucura de abundența financiară!

Pașii spre abundența financiară sunt următorii:

Economisește bani – primul pas

Suplimentarea veniturilor – al doilea pas

Elimina frica și zgârcenia – al treilea pas

Investește profitabil – al patrulea pas

Multiplică banii – al cincilea pas

Dacă ții cont de acești pași, abundența financiară își va face apariția în viața ta.

Astăzi o să vorbim în linii mari despre primul pas spre abundența financiară: economisește bani!

Am fost învățați să economisim bani, dar nu ne-a spus nimeni ce să facem cu banii pe care i-am pus deoparte. În general, economiile noastre sunt pentru eventualele greutăți și probleme care pot apărea în viitor. Bani pentru zile negre, mai cumplit de atât nici că se putea.

Când te gândești să economisești bani pentru zile negre, îți alimentezi și mai tare mentalitatea de om sărac și atragi în viața ta fix sărăcia, pagubele și problemele de orice natură: probleme de sănătate, concedieri, defecțiuni în casă sau la mașină și așa mai departe.

Înainte de a economisi orice bănuț, trebuie să îți calculezi bugetul foarte bine.

Câți bani îți intră în casă în total și ce faci cu ei?

Haosul financiară înseamnă sărăcie! Cu cât ești mai dezorganizat din punct de vedere financiar, cu atât mai puțini bani vei avea!

Așadar, câți bani te costă toate facturile și traiul pe o lună de zile? Fă o listă cu toate cheltuielile. Aici ai grijă să incluzi ratele la bancă (dacă ai), mâncarea, hainele, produsele de curățenie, produsele de îngrijire personală, țigările, ieșirile în oraș și… orice alt cost lunar pe care îl ai – prevăzut sau neprevăzut.

Să spunem că ai un câștig lunar de 5000 lei, din care 4000 de lei se duc pe traiul lunar și pe facturi. Așadar, îți mai rămân 1000 de lei. Acești 1000 de lei rămași reprezintă 20% din veniturile tale.

Nu îți rămân bani pentru a-i pune deoparte într-un cont de economii?

Suplimentează-ți veniturile și economisește bani!

Este absolut ideal să pui deoparte 20% din veniturile tale! În felul acesta te vei obișnui să lucrezi cu banii și să îi folosești în avantajul tău, nu în defavoarea ta!

Sfatul nostru este să îți realizezi un tabel al obiectivelor tale. Așadar, trebuie să știi ce vei face cu economiile tale și la ce vei folosi banii puși la saltea!

CHELTUIELI NEPREVĂZUTE SĂNĂTATESTUDII / CURSURI CĂLĂTORIIACHIZIȚII DIVERSE INVESTIȚII
 

2% din venituri

 

2 % din venituri

 

2% din venituri

 

4% din venituri

 

2% din venituri

 

8% din venituri

 

Cum știi cât înseamnă procentul % din veniturile tale? Formula matematică este astfel:

Venitul înmulțit cu procentul %, adică 5000 X 2% = 100 lei

Realizând pentru tine 6 astfel de pușculițe de economii, în care vei cotiza lunar așa cum ți-ai stabilit, te vei asigura că ai tot timpul banii necesari pentru cheltuieli neprevăzute, probleme de sănătate neprevăzute, studii sau cursuri, călătorii, achiziții diverse și… cel mai important: INVESTIȚII. Despre investiții vom vorbi într-un articol viitor.

Economisește bani! Astfel eviți orice datorii posibile!

Economisește bani! Este un obicei sănătos. Te ajută să dezvolți o disciplină financiară care, pe viitor, îți va fi foarte de folos. Cu cât numărul banilor crește, cu atât cresc și responsabilitățile și obligațiile. Așadar, este foarte bine să începi cât mai curând să devii disciplinat financiar, să îți drămuiești fiecare bănuț și să eviți cumpărăturile emoționale – adică achiziționarea de produse care nu îți trebuie cu adevărat, dar care într-o anumită măsură te fac să te simți mai bine. A-ți plăcea un lucru nu este totuna cu a-ți fi de folos un lucru. Este o diferență de la cer la pământ. Îți place rochia din vitrină, dar îți este cu adevărat de folos? Îți îmbunătățește viața sau condiția cu ceva? Te ajută să îți suplimentezi veniturile sau să îți îndelinești vreun obiectiv? Nu! Atunci rochița poate să mai aștepte!

Cu toate acestea, a economisi bani nu este de ajuns pentru a deveni bogat. A economisi bani reprezintă doar primul pas spre abundența financiară. Al doilea pas, unul din cei mai importanți, este să înveți să îți suplimentezi veniturile.

Salariu te ajută să exiști, veniturile suplimentare te ajută să trăiești și să îți dezvolți planurile care îți vor aduce în viața ta abundența financiară.

Rămâi aproape, articolul de săptămâna viitoare te învață cum să îți suplimentezi veniturile astfel încât să îți sporești economiile și să faci încă un pas spre libertatea ta financiară!

Pentru colaborări sau alte detalii, contactează-ne pe adresa de e-mail potential.nelimitat@gmail.com sau la numărul de telefon: 0747 390 254.

Mai multe detalii despre noi găsești pe paginile Echipa cu Potențial Nelimitat și Afacere cu Potențial Nelimitat sau în articolele de pe blog!

avatar
  Subscribe  
Notify of